Editie 2017

2017, een editie vol internationale teams!

Al 22 jaar ontvangt De Kleuver Copa U17-voetballers uit binnen- en buitenland om gedurende het tweedaagse toernooi de strijd op te nemen tegen andere teams. 2017 is het jaar dat De Kleuver Copa voor de 22e keer op de agenda staat! 12 én 13 augustus kwamen diverse jeugdteams naar de Tielse voetbalclub RKTVC. 

Terugblik

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2017 streden bij RKTVC op sportpark de Ridderweide in Tiel 12 (inter)nationale topteams onder 17 jaar om de felbegeerde Copa. Na de voorrondes stonden uiteindelijk FC Groningen en Feyenoord in een zeer goed bezochte finale. In deze wedstrijd bleek Feyenoord met 1-2 te sterk voor FC Groningen en ontvingen zei uit handen van Henk Driessen, wethouder Sport van de gemeente Tiel de Copa 2017.

Met een zeer sterk internationaal deelnemersveld was het lang spannend welke teams de Kleuver Copa finale zouden gaan spelen. In poule A ging de strijd om een finaleplaats een lange tijd tussen FC Groningen en FC København. In de laatste poulewedstrijd stonden beide teams tegenover elkaar en was het FC Groningen die er uiteindelijk met de winst vandoor ging. In poule B ging Altinordu FK al vroeg aan kop, gevolgd door Feyenoord. In de laatste poule wedstrijd verloor Altinordu FK van PSV waardoor Feyenoord alsnog in de finale kwam.

Feyenoord_winnaar_DeKleuverCopa_2017

Onder de toeschouwers waren ook Ruud Gullit, Søren Lerby, en Kees van Wonderen, bondscoach van Oranje onder 17 en onder 19, aanwezig. De heren waren zeer onder de indruk van het hoge niveau.

crycensio_summerville_beste_speler_2017_smallEindstand

  1. Feyenoord
  2. FC Groningen
  3. ltinordu FK
  4. FC København

Prijzen

Naast Feyenoord vielen ook Altinordu FK, FC Iserlohn in de prijzen. Crycensio Summerville van Feyenoord werd bekroond met de titel ‘beste speler van het toernooi’ en Gökberk Efe van Altinordu FK ‘topscorer van het toernooi’. Beste keeper van het toernooi was Enes Kalyoncu van Altinordu FK. De FairPlayCup ging uiteindelijk naar FC Iserlohn. Deze club werd op het laatste moment toegevoegd door het afzeggen van RSC Anderlecht.

Eindstand Poule A

PosTeamGDPts
1413
278
337
417
5-24
6-133

Eindstand Poule B

PosTeamGDPts
12112
21212
3912
4-64
5-153
6-211

De Kleuver Copa

De Kleuver Copa is een sterk bezet internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder de 17 jaar. Elk jaar strijden topteams uit binnen- en buitenland om de Copa bij RKTVC op sportpark de Ridderweide in Tiel (NL). Vele topspelers hebben in het verleden met hun club deelgenomen aan dit tweedaagse toernooi.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Ben jij benieuwd welke aanstormend talenten er volgend jaar meedoen? Volg De Kleuver Copa op social media via TwitterFacebook en Instagram!