Editie 2016

Terugblik: Overweldigende 21e editie van De Kleuver Copa

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016 streden bij RKTVC op sportpark de Ridderweide in Tiel  12 (inter)nationale topteams onder 17 jaar om de felbegeerde Copa. Na de voorrondes stonden uiteindelijk FC København en Right 2 Dream in een drukbezochte finale. In deze wedstrijd bleek Right 2 Dream met 1-0 te sterk voor FC København en ontving zij uit handen van Henk Driessen, wethouder Sport van de gemeente Tiel, de Copa 2016.

Met een sterk deelnemersveld was het lang onduidelijk welke teams de finale zouden gaan spelen. In poule A moesten strafschoppen tussen Feyenoord en FC København de beslissing brengen, waarbij de winst naar FC København ging. In poule B maakten AZ Alkmaar en S.S. Lazio Roma het Right 2 Dream knap lastig. Met prachtige onderlinge duels ging uiteindelijk Right 2 Dream door naar de finale. Onder de toeschouwers waren ook Willem van Hanegem en Kees van Wonderen. Beide heren waren zeer onder de indruk van het hoge niveau.

Eindstand

  1. Right 2 Dream
  2. FC København
  3. Feyenoord
  4. S.S. Lazio Roma

Prijzen
Naast Right 2 Dream vielen ook Feyenoord, AZ Alkmaar en RSC Anderlecht in de prijzen. Cheick Touré van Feyenoord werd bekroond met de titel ‘beste speler van het toernooi’ en ‘topscorer van het toernooi’. Beste keeper van het toernooi was Jay Gorter van AZ Alkmaar. De FairPlayCup ging uiteindelijk naar RSC Anderlecht.

Na een weekend vol voetbal, jonge talentvolle spelers, de warme ambiance, een exclusieve VIP-night voor businessclubleden, een denderende finale en dé prijsuitreiking,  is er een prachtige herinnering gemaakt. Het succesvolle weekend afsluiten zorgt ervoor dat de doelen weer aangescherpt worden: volgend jaar nóg groter, nóg succesvoller.

Hieronder een overzicht van alle uitslagen van De Kleuver Copa 2016