Toernooi info

De Kleuver Copa

Toernooi informatie

12 en 13 augustus 2017 vond de 22e editie van De Kleuver Copa plaats. Dit initiatief vanuit RKTVC is een jaarlijks, tweedaags evenement. Twee dagen die in teken staan van overwinning en verbroedering. De jonge spelers komen uit voor binnen- of buitenlandse BVO’s, wat dit evenement op een hoog internationaal niveau plaatst.

Het toernooi streeft naar kwalitatief hoogstaand voetbal, waar aan jonge spelers een podium wordt geboden om een onuitwisbare indruk achter te laten. Dit kan een bepalende start zijn voor hun voetbaltoekomst.

Lees de dagverslagen die LIVE bijgehouden werden tijdens de 22e editie:

 

De organisatie van het toernooi staat overigens niet stil! De voorbereidingen voor de 23e editie gaan spoedig van start. Houd De Kleuver Copa op Facebook, Twitter en Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de 23e editie van dit spectaculaire, internationale voetbaltoernooi!

Een duik in de historie

‘Als je iets doet, moet je het goed doen’

Met het Tielse bedrijf Daalderop als hoofdsponsor en een zevenkoppige commissie werd in 1996 het eerste toernooi georganiseerd. Deelnemers waren onder andere FC Groningen, sc Feyenoord, AZ, Top Oss en FC Bochum uit het buitenland.
De spelers waren zo tevreden over het deelnemersveld en de organisatie dat zij zelf vroegen om een uitnodiging voor het volgende jaar.

En er kwamen er meer. In de loop der jaren verbonden verschillende bedrijven hun naam aan het toernooi:
1996 t/ m 1998 Daalderop
1999 t/m 2001 Bouwonderneming BAM
2002 t/m 2007 Restaurant De Betuwe.

Toen de directie van restaurant de Betuwe te kennen gaf als hoofdsponsor te stoppen, besloot de organisatie als Betaald Voetbal Organisatie (BVO) door het leven te gaan.

Tot nu toe. Van 2016 tot 2021 zal het toernooi ‘De Kleuver Copa’ heten.

‘Wie niet aan het internationale toernooi bij RKTVC heeft deelgenomen zal nooit het Nederlands Elftal halen’

Na 22 jaar kunnen we zeggen dat bijna alle Europese toppers op de velden van RKTVC hebben gespeeld. De absolute smaakmakers zijn onze vrienden uit Ghana, Feyenoord Ghana, nu Right to Dream Ghana.
Niet alleen diverse topploegen namen deel, ook menig international betrad onze grasmat: Arjen Robben (3x), Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Robin van Persie, Jasper Cillissen, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Nigel de Jong, Daley Blind, Stefan de Vrij, Bruno Martens Indi, Memphis Depay, Jean-Paul Boetius, Ference Kongolo en Tonny Trindale de Vilhena.

Nu na 22 jaar zou je denken dat de inspiratie voor het organiseren van een dergelijk toernooi zou zijn afgenomen, maar het tegendeel is waar. Met de sponsor De Kleuver Bedrijfscommunicatie hebben we de intentie uitgesproken om binnen vijf jaar tot de vijf beste toernooien van Europa behoren. Het deelnemersveld zal dan bestaan uit ploegen waarvan het eerste elftal Champions League speelt.

Uitdagingen genoeg.

Links internationale toernooien

De voetbalwereld kent diverse juniorentoernooien. Ook bij deze toernooien worden jonge voetbaltalenten op internationaal niveau uitgedaagd.

Internationaal Ten Brinke Bouw Tournament – Varsseveld
O17 toernooi
Sportcomplex Oberink, Varsseveld
Volgende Editie: onbekend

Internationaal Marveld Toernooi – Groenlo
O15 toernooi
Sportcomplex Den Elshof, Groenlo
Volgende Editie: 1 t/m 3 juni 2018

Terborg Toernooi – Terborg
O19 toernooi
Sportcomplex De Paasberg, Terborg
Volgende Editie: onbekend

Internationaal Karel Stegeman Toernooi – Ruurlo
O19 toernooi
Sportpark ’t Rikkelder, Ruurlo
Volgende Editie: 19 t/m 21 mei 2018

Seesing Tournament – Zieuwent
O12 toernooi
Sportpark De greune Weide, Zieuwent
Volgende editie: Onbekend

NextGen Series – Amsterdam
O19 toernooi
Olympisch Stadion, Amsterdam
Volgende editie: Onbekend