• augustus 16, 2016

Terugblik: Willem van Hanegem en bondscoach bij De Kleuver Copa 2016

Terugblik: Willem van Hanegem en bondscoach bij De Kleuver Copa 2016

800 532 De Kleuver Copa

16 aug 2016 – Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016 streden bij RKTVC op sportpark de Ridderweide in Tiel  12 (inter)nationale topteams onder 17 jaar om de felbegeerde Copa. Na de voorrondes stonden uiteindelijk FC København en Right 2 Dream in een zeer goed bezochte finale. In deze wedstrijd bleek Right 2 Dream met 1-0 te sterk voor FC København en ontving zij uit handen van Henk Driessen, wethouder Sport van de gemeente Tiel, de Copa 2016.

Met een sterk deelnemersveld was het lang onduidelijk welke teams de finale zouden gaan spelen. In poule A moesten strafschoppen tussen Feyenoord en FC København de beslissing brengen, waarbij de winst naar FC København ging. In poule B maakten AZ Alkmaar en S.S. Lazio Roma het Right 2 Dream knap lastig. Met prachtige onderlinge duels ging uiteindelijk Right 2 Dream door naar de finale. Onder de toeschouwers waren ook Willem van Hanegem en Kees van Wonderen. Beide heren waren zeer onder de indruk van het hoge niveau.

Eindstand
1. Right 2 Dream
2. FC København
3. Feyenoord
4. S.S. Lazio Roma

Prijzen
Naast Right 2 Dream vielen ook Feyenoord, AZ Alkmaar en RSC Anderlecht in de prijzen. Cheick Touré van Feyenoord werd bekroond met de titel ‘beste speler van het toernooi’ en ‘topscorer van het toernooi’. Beste keeper van het toernooi was Jay Gorter van AZ Alkmaar. De FairPlayCup ging uiteindelijk naar RSC Anderlecht.

De Kleuver Copa
De Kleuver Copa is een sterk bezet internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder de 17 jaar. Elk jaar strijden topteams uit binnen- en buitenland om de Copa, bij RKTVC op sportpark de Ridderweide in Tiel (NL). Vele topspelers hebben in het verleden met hun club deelgenomen aan dit tweedaagse toernooi.

Ambitie
Met de nieuwe opzet van de Copa heeft RKTVC de ambitie uitgesproken om binnen 5 jaar bij de top 5 van Europese toernooien te behoren met deelnemers uit de Champions League. Erik van Verseveld, voorzitter De Kleuver Copa:

‘Onze ambitie is ook het bedrijfsleven in de regio Tiel niet ontgaan. In zeer korte tijd hebben veel bedrijven zich aangesloten bij de Business Club van de nu al succesvolle nieuwe opzet van de Copa.’

Het doel van deze opzet is om uiteindelijk de jeugd uit de regio Tiel te laten profiteren en hiermee het voetbalniveau omhoog te brengen.