• augustus 13, 2016

Schitterende Eerste Voetbaldag De Kleuver Copa 2016

Schitterende Eerste Voetbaldag De Kleuver Copa 2016

800 533 De Kleuver Copa

13 aug 2016 – De zaterdag van De Kleuver Copa is een succesvolle voetbaldag geweest. Grote uitslagen, geweldige talenten, schitterend weer en een enthousiast publiek. Na dag 1 gaan FC Kopenhagen O17 en Right to Dream Ghana O17 aan de leiding. 

Topwedstrijden met verrassende uitslagen
In poule A heeft het thuisteam van RKTVC niet kunnen verrassen. In hun eerste wedstrijd gingen zij hard onderuit tegen 4-voudig kampioen Feyenoord: 0-7. FC Utrecht, winnaar van de KNVB beker O17 afgelopen jaar, liet zich in zijn eerste wedstrijd tegen FC Kopenhagen verrassen door te verliezen met 1-4. Daarmee staat FC Kopenhagen met 7 punten uit 3 wedstrijden op de eerste plaats in de poule, gevolgd door Feyenoord die ook 7 punten heeft maar met een doelsaldo van 8 slechts 1 doelpunt minder heeft.

In poule B weten de Ghanezen van Right to Dream hun gevreesde status waar te maken. Met 5 doelpunten voor en 0 tegen leiden zij poule B met 9 punten. Nummer twee met 7 punten is AZ, die zondag nog mag aantreden tegen de nummer 1 om de kansen op een finaleplek te keren. Deze topwedstrijd start om 11.00 uur.

Bekenden met belangstelling voor talent
Ook dit jaar is er weer grote belangstelling van bekenden uit de voetbalwereld. Onder andere ras feyenoorder Willem van Hanegen, bondscoach onder 17, Kees van Wonderen, en sportjournalist en oud-teammanager van Ajax, David Endt, waren aanwezig op de eerste dag van De Kleuver Copa 2016.

De zonnige zaterdag werd goed bezocht door mensen uit heel Nederland. Ook supporters uit het buitenland waren goed vertegenwoordigd. Zo waren er tal van mensen uit Denemarken, Japan en Ghana. De organisatie verwacht een nog hogere opkomst op dag 2, waar vanaf 14.15 uur de finales zullen plaatsvinden om plek 1 tot en met 6.

Foto’s van de zaterdag volgen snel.