RKTVC: Over onze club

RKTVC is de afkorting van Rooms Katholieke Tielse Voetbalclub en is opgericht op 4 januari 1951. Je kunt de club herkennen aan haar typische kleuren: blauw-wit. Het wedstrijdtenue bestaat daarom ook uit een blauw shirt en een witte broek in combinatie met opvallende rode kousen. Dit is te verkrijgen bij onze kledingsponsor: Intersport in Tiel.

RKTVC heeft momenteel 750 leden verdeeld over 50 jeugd- en 6 senioren teams. Het eerste elftal speelt in de vierde klasse F afdeling Zuid 1. Het tweede elftal speelt 3de klasse. Bij beide teams staat resultaat voorop. De andere voetbalteams spelen natuurlijk ook om de winst, maar plezier en gezelligheid voeren hier de boventoon. Gezien de doorstroming van de jeugd zal de komende jaren het aantal seniorenteams zeker toenemen. De standaard jeugdteams spelen op hoofdklasse of eerste klasse niveau.

Doelstelling van RKTVC

RKTVC beoefent de voetbalsport op een dusdanige manier dat er een vriendschappelijke, sportieve- en nauwe band tussen de leden ontstaat. Sportiviteit, discipline en een goede teamgeest staan hierbij voorop. Middels een professionele organisatie streeft de voetbalclub ernaar om op amateur basis een zo goed mogelijk spelpeil te bereiken.

Voetbalscholing op niveau

Zoals beschreven in het beleids- en jeugdplan “De Andere Hoek” wil RKTVC voetbalscholing op niveau. Elk standaardteam heeft dan ook een gediplomeerde trainer(ster). RKTVC stelt haar trainerskorps volop in de gelegenheid zich verder te bekwamen door het volgen van cursussen.

RKTVC heeft een samenwerkingsovereenkomst met PSV.
Hierdoor krijgt ons trainerskorps de mogelijkheid om kennis in te winnen bij gerenommeerde professionals.

Sportpark “De Ridderweide”

Het sportpark “De Ridderweide” is gelegen aan de Wadenoijenlaan in Tiel-West en heeft drie wedstrijdvelden en een trainingsveld. Het hoofdveld is van natuurgras, de overige velden zijn van kunstgras. Daarnaast is er een clubgebouw met twaalf kleedkamers en langs het hoofdveld staat een overdekte tribune . Alle verenigingsactiviteiten vinden plaats in het clubgebouw. Het telefoonnummer is 0344 616201.

Voor meer informatie, bekijk de officiële website van RKTVC.